Stațiile de lucru, mai ales computerele sunt primele instrumente de lucru pe care le folosesc angajații clienților Class IT, iar asigurarea funcționalității și securității acestora este un task esențial în activitatea administratorilor noștri de sistem.

 

În săptămâna aceasta, cursul din Star Team Academy a abordat tema securității stațiilor de lucru, oferind participanților o serie de caracteristici și de informații relevante pentru securitatea IT.

 

Printre subiectele atinse, au fost enumerate și discutate procedurile de securizare a stațiilor (parole, criptare, blocare USB, firewall), precum și cele de securizare pentru utilizatori (tipuri și drepturi de utilizator, alocare și restricționare drepturi pe foldere,). În ceea ce privește controlul drepturilor pentru useri, discuția a fost purtată către politicile din local, domeniu și grupuri, la care au fost adăugate exemple concrete.

 

Ultimul subiect atins din agenda cursului a fost troubleshooting-ul, cu menționarea celor mai frecvent întâlnite probleme de către utilizatori. Acest curs prezentat în Star Team Academy este un bun material de documentare și de referință pentru administratorii noștri de teren, care oferă zilnic suport IT pentru stații de lucru, utilizatori și situații legate de securitate.

 

Soluții pentru diverse situații IT puteți găsi pe http://www.askit.ro/

 

Star Team Academy