Dale Carnegie, un important orator și trainer din prima jumătate a secolului XX, a dezvoltat 30 de principii pentru întărirea relațiilor, câștigarea cooperării și îmbunătățirea comunicării cu ceilalți. Chiar și după 80 de ani de la crearea acestor principii,  aplicarea lor aduce numeroase beneficii atât la nivel individual, cât și la nivelul echipelor de lucru dintr-o companie.

 

La început de an, cartea “Secretele Succesului” a fost cadoul nostru pentru toți colegii și a consemnat, totodată, declararea  lui  2014 – Anul Dale Carnegie în Star Team. Pentru a ne familiariza cu cele 30 de principii și pentru a le aplica în mod constant în activitățile noastre, vom derula de-a lungul anului numeroase activități și evenimente în care vom învăța și ne vom juca cu aceste principii în echipă.

 

Un prim eveniment a fost lansarea Sălii Dale Carnegie, căreia i-am atribuit un rol specific: sala devine spațiul în care se pot rezolva situațiile tensionate dintre colegi, cu ajutorul principiilor, și în care oricine își poate rezerva, în pauză, câteva momente liniștite de lectură. Sala a fost decorată cu 30 de fotografii, în care stelarii noștri au fost performeri și au ilustrat foarte bine cele 30 de principii ale lui Dale Carnegie.

 

Am pregătit o adevărată lansare a sălii, alături de colegi și de un invitat special, Doru Dinu, trainerul care a susținut pentru echipa noastră cursul “Dezvoltarea Leadership-ului personal”, în urma căruia s-a născut ideea de a construi proiectul Dale Carnegie. Deși a susținut zeci de cursuri în care a împărtășit principiile lui Dale Carnegie, Doru Dinu ne-a mărturisit că nu a mai întâlnit nicio altă companie care să realizeze un asemenea follow-up și să creeze chiar o sală dedicată principiilor acestuia.

 

Sala Dale Carnegie va fi, așadar, un spațiu în care ne putem familiariza și revedea cele 30 de principii ale lui Dale Carnegie, în care ne putem rezolva situațiile tensionate cu ceilalți sau putem petrece câteva minute pentru lectură. Mai jos, regăsiți câteva imagini cu sala, dar și fiecare fotografie care ilustrează principiile.