Prima săptămână la un nou job e întotdeauna plină de provocări, persoane și situații noi! Însă, într-o echipă mare și primitoare, integrarea este mult mai plăcută și mai rapidă. Bineînțeles, depinde și de tine, cât de deschis ești și cât de repede îți dorești să ai succes într-o nouă companie. În Star Team, am creat  planuri de integrare pentru fiecare coleg nou, pe care managerii de departament le urmăresc și le personalizează constant.

 

Mai jos, Daniel, colegul nostru care se ocupă de realizarea planurilor de integrare pentru noii-veniți, oferă câteva sfaturi pentru viitori noștri colegi:

 

1. Documentează-te despre compania în care o să lucrezi, cine vor fi colegii tăi și cine sunt clienții companiei inainte de prima ta zi.

 

2. Prima impresie este cea mai importantă. Care este codul ținutei în companie? Indiferent de răspunsul la această întrebare, întotdeauna Dress to impress! Un sfat de la apropiați nu ar strica!

 

3. Dacă tot vorbeam de prima impresie, acum trecem la a doua:). Cum vei socializa? Cum te vei împrieteni și ce părere își vor face noii tăi colegi despre tine ? Simplu, relaxează-te și fii tu însuți.

 

4. Ce este inteligența emoțională și cum putem s-o îmbunătățim? Inteligența emoțională este abilitatea fiecărei persoane de a percepe, controla și evalua emoțiile. Ca și IQ-ul, este o abilitate înnăscută, dar care poate fi dezvoltată de-a lungul vieții. Abilitatea de a asculta, de a oferi sfaturi, de a interpreta și răspunde la emoțiile altora reprezintă o parte a inteligenței emoționale.

 

5. Învață tot ce poți despre jobul tău, înainte să incepi lucrul efectiv. Indiferent de experiență, întotdeauna vor fi lucruri noi și interesante de învățat!

 

6. Tot la capitolul inteligență emoțională, învață să asculți oamenii din jurul tau, indiferent dacă este vorba de colegi sau de prieteni și încearcă să oferi sfaturi utile.

 

7. Încă din prima zi, începe să înveți departamentele, persoanele la care poți apela când ai nevoie de ceva și, nu în ultimul rând, fii prezent acolo unde poți ajuta!

 

Succes! Te așteptăm în echipa noastră!