Tablouri Sala Dale Carnegie-14

 

„Ar trebui să conștientizăm magia conținută de un nume și să ne dăm seama că acest lucru e deținut în întregime și complet de persoana pe care o întâlnim și de nimeni altcineva. Numele e cel care diferențiază individul, care îl face să fie unic în raport cu ceilalți. Informațiile pe care le împărtășim sau cererile pe care le exprimăm dobândesc o importanță specială atunci când abordăm situația cu numele individului.” Dale Carnegie, Secretele Succesului

 

În interacțiunile pe care le avem cu ceilalți, fie că vorbim de mediul personal sau de cel profesional, reținerea numelui interlocutorului nostru este întotdeauna o dovadă că suntem interesați de acesta și de ceea ce spune. Reținerea numelui persoanelor cu care ne întâlnim presupune un mic efort din partea noastră, însă beneficiile pe care le obținem ulterior sunt mult mai mari și ne deschid noi oportunități.

 

În orice mediu, preocuparea pentru interesele partenerului nostru va fi mereu răsplătită pe măsură. „De la chelneriță la director, numele va face minuni în relațiile noastre cu ceilalți.” Însuși Franklin D. Roosevelt a folosit acest principiu, memorând și amintindu-și numele tuturor persoanelor cu care intra în contact, până și a mecanicilor. Acesta a înțeles că una dintre cele mai simple modalități de a câștiga bunăvoința și cooperarea celorlalți era să își amintească numele persoanelor întâlnite și să îi facă astfel pe oameni să se simtă importanți.

 

Marți, la „Seara Dale Carnegie”, colegii noștri, Adrian, Ana și Iulia au jucat o scenetă în care ne-au demonstrat, încă o dată, importanța reținerii și folosirii numelui celor cu care interacționăm.