Vara aceasta, 12 studenți de la facultatea Hyperion au fost primiți la bordul navei Star Team, unde au efectuat practica de specialitate. Timp de 2 luni, studenții au făcut parte din echipa noastră și au învățat lucruri practice, s-au familiarizat cu sistemele noastre și au participat sau s-au remarcat în vizitele și intervențiile realizate la clienți.

 

Prin acest stagiu, ne-am dorit să oferim oportunități de dezvoltare tinerilor pasionați de IT, dornici să lucreze într-o companie profesionistă. În continuare, suntem deschiși către noi oportunități de colaborare și încurajăm și alți tineri să ne contacteze dacă își doresc un internship în echipa noastră.

 

În urma stagiului de practică din vara aceasta, concluzia generală este că studenții s-au simțim bine în echipa noastră, au învățat lucruri utile și au fost susținuți permanent de echipa noastră. Am aflat aceste informații în urma feedback-ului primit de la aceștia, pe care l-am comprimat în cele ce urmează.

 

Despre experiența lor în compania noastră pe durata practicii, 50% au catalogat-o ca fiind foarte bună, în timp ce restul de 50% a afirmat că această experiență a fost bună. Deși perioada în care au fost alături de noi nu a fost foarte mare, 65% au apreciat că această practică îi va ajuta în mare măsură în continuare, la facultate sau un viitor job; 35%  au concluzionat, însă, că nu știu în momentul acesta în ce măsură îi va ajuta.

 

Scopul acestui stagiu a fost ca studenții să învețe lucruri practice care să le fie utile mai târziu și să se familiarizeze cu lucrul într-o echipă. În acest sens, 50% au considerat că au învățat foarte multe lucruri practice, iar cealaltă jumătate a răspuns că a învățat multe lucruri practice.

 

Evaluarea echipei noastre de către studenți în ceea ce privește susținerea și ajutarea acestora în a învăța lucruri noi a fost de nota 4.8 (pe o scală de la 1 la 5). În acest sens, ne bucurăm că efortul suplimentar al colegilor noștri, de a-i ajuta și susține pe cei aflați în practică, a fost remarcat și apreciat.

 

Per total, stagiul de practică a fost evaluat cu nota 4.5 (pe o scală de la 1 la 5) de către studenți. În plus, aceștia ne-au transmis ce le-a plăcut cel mai mult sau ce le-a atras atenția în mod deosebit la echipa noastră: modul de lucru al colegilor noștri și buna comunicare dintre ei, faptul că se ajută reciproc și că i-au susținut în procesul de învățare. Mai mult, studenții au apreciat deschiderea și ajutorul oferit de colegi, care au depus un efort mai mare în perioada respectivă.

 

Le mulțumim studenților pentru acest feedback foarte bun, care ne ajută să ne îmbunătățim aceste oferte de practică pe viitor și să primim în echipa noastră alți tineri dornici de a învăța. Nu în ultimul rând, le mulțumim colegilor noștri stelari, pentru implicarea și efortul depus în realizarea cu succes a acestui stagiu.

 

DSCN2195 DSCN2200 DSCN2198