Vara aceasta, studenții de la Facultatea Hyperion au șansa de a efectua un stagiu de practică în echipa Class IT timp de 2 luni, în fiecare zi. Întrucât găsirea unei oportunități de practică pe timpul verii poate fi dificilă, iar oferta companiilor nu este variată în acest sens, ne-am propus să luăm la bordul navei noastre studenți pasionați, dornici să învețe și să se dezvolte în domeniul IT. Mai mult, scopul nostru este de a le oferi șansa de a rămâne în echipa noastră la sfârșitul practicii, în funcție de determinarea și rezultatele obținute.

 

Totul a început cu vizita Alinei, colega de la HR, și a lui Dan, care se ocupă de satisfacția clienților, la Facultatea Hyperion, unde le-au vorbit studenților de la Automatică și Informatică despre oferta noastră de practică, pe poziția de SysAdmin. Colegii noștri le-au prezentat compania, cultura și serviciile noastre și le-au vorbit despre cunoștințele necesare unui SysAdmin.

 

Doritorii s-au înscris imediat pe listă, au avut ulterior un scurt interviu pentru a ne cunoaște mai bine, iar  cei 12 studenți aleși s-au prezentat la bordul navetei Star Team pentru a-și începe misiunea. Aici, i-am întâmpinat cu un tur în sediul nostru, iar Florinel, Mihai și Adrian le-au prezentat detaliat fiecare departament al nostru, cu se se ocupă și le-au vorbit despre cum ar trebui să arate viitorii noștri colegi.

 

Pe durata practicii, studenții au fost preluați de colegii de la Suport, care le-au explicat și le-au arătat activitățile specifice dintr-o zi, familiarizându-i astfel cu aplicațiile noastre și ajutându-i să se dezvolte. Mai mult, cei care și-au dorit să fie pe teren și aveau competențe extinse au avut posibilitatea de a merge împreună cu un admin la clienți, participând activ la vizitele efectuate și la intervenții.

 

Perioada de practică se va finaliza la sfârșitul lunii august, moment în care vor fi selectați și cei care vor rămâne în continuare în echipa noastră. Suntem convinși că perioada petrecută în echipa noastră le va oferi tuturor șanse reale de dezvoltare și îi va ajuta să fie mai bine pregătiți pentru viitor!