Tablouri Sala Dale Carnegie-27

“Atunci când avem dreptate, e mai bine să încercăm să câștigăm oamenii cu blândețe și cu tact de partea modului nostru de gândire, iar atunci când ne înșelăm – și acest lucru se va întâmpla surprinzător de des, dacă suntem sinceri cu noi înșine –, să ne admitem imediat greșelile și cu entuziasm. Această tehnică nu doar că va produce rezultate uimitoare, însă e mult mai plăcută, în astfel de împrejurări, decât încercarea de a te apăra.” Secretele Succesului, Dale Carnegie

 
Recunoașterea propriilor greșeli în fața celorlalți ne ajută să rezolvăm mult mai ușor problema creată și îndepărtează aerul de vinovăție din jurul nostru. Astfel, ne câștigăm respectul și suntem capabili să identificăm și să găsim rapid soluții pentru rezolvarea situației.

 
Este foarte ușor să găsim alți vinovați și să ne absolvim de vină, însă care este scopul acestei atitudini? În acest mod, nu vom reuși niciodată să fim eficienți și să găsim o bună modalitate de rezolvare, ci vom rămâne în același impas. Însă, atunci când devenim conștienți de propriile fapte și le afirmăm fără ezitare în fața celorlalți, aceștia vor fi mult mai îngăduitori și vor fi chiar dispuși să ne ajute. Mai mult, putem învăța întotdeauna din propriile greșeli – fie aspecte bune sau negative, care ne pot fi de un real folos în acțiunile viitoare.