Tablouri Sala Dale Carnegie-13

 

“Există  o lege absolut importantă referitoare la conduita umană. Dacă respectăm acea lege, aproape că nu vom avea probleme niciodată: Fă mereu cealaltă persoană să se simtă importantă.” Dale Carnegie, Secretele Succesului

 

Dorința de a fi important este cea mai profundă nevoie a firii umane, iar acest fapt se manifestă în toate relațiile pe care le stabilim cu celalți, atât profesionale, cât și personale. Pentru a-ți arăta respectul și aprecierea pentru clienții tăi, este important să le asculți întotdeauna cererile și să le răspunzi la acestea într-un mod profesional, arătând respect și apreciere pentru fiecare client în parte.

 

În relațiile dintre colegi, ne dorim mereu să obținem aprobarea celorlalți și să auzim aprecieri sincere, care să ne recunoască valoarea și implicarea. Mai simplu spus, trebuie să oferim celorlalți ceea ce dorim ca ei să ne ofere nouă, mereu și oriunde.

 

„Vorbește oamenilor despre ei înșiși și ei vor asculta ore întregi”.

Făcându-i pe ceilalți să se simtă importanți, nu îi vom face doar pe ei să se simtă măguliți, ci noi vom reuși mult mai ușor să le captăm atenția și cooperarea. Pentru a realiza acest lucru, avem nevoie doar de puțină imaginație, pentru a face exact remarcile care îi va face pe ceilalți să se deschidă în fața noastră.

 

În această săptămână, la Seara Dale Carnegie, colegii noștri, Claudiu și Ovidiu au ilustrat, într-o scenetă, cel de-al 9-lea principiu al lui Dale Carnegie – Fă ca cealaltă persoană să se simtă importantă și fă-o la modul cel mai sincer.