#EticășiIntegritate

Etica și integritatea înseamnă a spune întotdeauna adevărul, înseamna a face întotdeauna ceea ce este corect și moral, înseamnă a face ceea ce spui că faci și să faci ceea ce trebuie să faci. Săptămâna aceasta membrii echipajului StarTeam au răspuns provocării și au comunicat situații de etică și integritate.

O persoană care a demisionat de la compania unui client a avut accestul restricționat la calculator și m-a rugat să-i restabilesc accesul pentru că dorea să își termine niște task-uri. Știam că era posibil ca acea persoană să plece cu informații vitale, însă am discutat, cum întotdeauna o fac înainte de a valida orice acțiune, cu CNR-ul companiei și i-am obținut persoanei în cauză un acces limitat pentru a putea preda ultimele task-uri” – Dorin F.

 

Pune cuvântul tău înainte de orice, arată un caracter integru și moral în tot ceea ce faci.

 

Clientul la care am fost repartizat dorește foarte mult să știe că toate lucrurile sunt organizate în așa fel încât să fie ușor de găsit și ușor de control. De asemenea, mă roagă să notez și să îi anunț când termin task-urile fără să fie nevoie să mă întrebe: ”Ai făcut? Ai terminat?”. Așa că am decis să respect dorința clientului nu pentru a fi mulțumit, ci pentru a fi extrem de mulțumit. Am știut de la început că prin implicarea mea și prin realizarea corectă a task-urilor voi face în așa fel încât încrederea față de mine va crește treptat și sigur. După toate acestea, m-am apucat și am făcut un inventar amănunțit al echipamentelor din cadrul firmei, toate au fost etichetate, aranjate în funcție de perioada de garanție, după aceea au fost introduse toate datele în Excel de unde se putea observa clar situația. Toate acestea le-am făcut venin în fiecare zi cu 30-40 de minute înaintea începerii programului normal. După 3 zile de aranjat și organizat am fost chemat de către conducerea companiei și felicitat pentru că am ținut cont de nevoile lui. Niciodată nu aștept să mi se ceară să îi ajut cu ceva, când aud că ceva nu merge mă ofer by default să remediez problema cu seriozitate și implicare” – Daniel C.

 

Educaţia este arta de a face omul etic. – Hegel

 

” Am aplicat etica și integritatea atunci când am fost pus în fața faptului că trebuia instalat un client VPN Cisco cu care nu mai lucrasem niciodată, iar clientul îl dorea neaparat în momentul acela. I-am recunoscut faptul că nu dețin informații legate despre acel device și că nu știu să îl configurez, dar i-am promis că mă documentez și îl ajut. DUpă vreo 30 de minute de căutări am aflat cum se configruează, însă spre dezamăgirea clientului, clientul VPN nu avea suport pentru Windows XP și 7, iar clientul avea Windows 10”. Astfel că m-am întoprs la laptop să caut o posibilă rezolvare și dacă cineva s-a mai lovit de această problemă. Am găsit o soluție cu regiștri importanți din Windows 7 în Windows 10, am instalat un Windows 7 virtual pe laptop, am configurat clientul, apoi am exportat regiștrii și am remediat situația. Clientul a apreciat faptul că i-am spus de la început că nu știu dar până la urmă am rezolvat problema” – Adrian T.

 

Cum arăți etică și integritate?

• Nu ascunzi niciodată un neadevăr

• Recunoști rapid greșeala, ai mai multe șanse să fie rezolvată.

• Nu te băga ”acolo unde nu îți fierbe oala”

• Mai bine eviți o situație neclară, decât să trebuiască să dai explicații despre ce s-a întâmplat.