Bună, Răzvan! Ești în Star Team de 2 ani și 4 luni, cum ai descrie această perioadă?

Pot spune că această perioadă este o etapă importantă în cariera mea, deoarece am dobândit foarte multe cunoștințe în IT, am acumulat multă experiență în acest domeniu al testării software și am avut parte de foarte multe provocări. În același timp am reușit să îmi aprofundez cunoștințele legate de bazele de date.

 

Care este primul lucru care îți vine în minte când te gândești la începuturile tale la StarTech Team?

Primul lucru care îmi vine în minte gândindu-mă la începuturile mele la StarTech Team îl reprezintă un citat ce se afla pe scări: “Pășește cu încredere…”.

De asemenea îmi aduc aminte că intram pe starteam.ro și citeam jurnalul de bord. Acum îl citesc de pe mail😊.

Practic, eram fascinat de cultura Star Team în general (de tunică, de avansările în grad etc.)

 

Care a fost cea mai mare provocare întâlnită până acum în compania noastră stelară?

Probabil una dintre cele mai mare provocări întâlnite în companie îl reprezintă noua versiune a OD-ului și adaptarea la noile feature-uri ale aplicației.

 

Cum te-a ajutat compania noastră și mediul de lucru să evoluezi?

Atât compania, cât și mediul de lucru au avut un mare impact asupra evoluției mele, în sensul că am reușit să fac mult mai multe lucruri decât scria în fișa postului unui “Tester de Software”: diverse interacțiuni cu clienți, susținere de prezentări clienților sau potențialilor clienți, interacțiuni cu cei din proiectul de pe State, administrarea platformei (creare de workflow-uri, diverse setări, creare msi-uri etc), interogarea bazei de date, testarea soluțiilor de pe site-ul askit, testări legate de windows, comenzi în cmd, powershell etc.

Pe de altă parte, colegii mei programatori m-au ajutat enorm să mă dezvolt ca QA. Am avut și încă am șansa să testez aplicația Optimum Desk de pe web, agentul de windows, aplicația mobilă pe Android și api-urile. Am interacționat foarte mult cu diverși colegi de pe teren și cu cei din celelalte departamente oferindu-le suport. Acest lucru m-a ajutat foarte mult în dezvoltarea abilităților de comunicare eficientă.

Ce sfat sau recomandare i-ai da unui nou coleg aflat la început de drum în carieră sau în companie?

Orice nou coleg aflat la început de drum trebuie să creadă în capacitățile sale stelare și să facă efectiv ceea ce îi place. Nu există NU POT. Există însă NU VREAU!