După 4 săptămâni de studiu și exerciții practice la Academie, Eduard, Marian, Codrin, Valentin, Ștefan și  Andrei au început să lucreze la StarTech Team. Deși drumul pănă aici nu a fost tocmai ușor, absolvenții noștri din iulie sunt de părere că a meritat fiecare zi petrecută între pereții high tech ai StarTech Academy.

 

Care a fost prima impresie atunci când ați pășit în sediul StarTech Team? Ce v-a plăcut cel mai mult și ce v-a ”speriat” cel mai tare?

Mi-a plăcut faptul ca este un sediu personalizat cu o tema cunoscută (Star Trek). Nu m-a speriat nimic momentan. – Eduard N.

 

Am avut o impresie foarte bună, sediul este un loc de muncă modern și inovativ.
Mi-a plăcut faptul că pot să lucrez în domeniul care îmi place alături de oameni minunați și, deși nu am fost „speriat”, am realizat ca sunt totuși atât de multe lucruri pe care încă nu le știu. Asta înseamnă că am șansa să învăț și să cresc. – Marian I.

 

Când am pășit prima dată în sediul StarTech Team mi-a plăcut foarte mult cum arată atât luminile și birourile ca design, cât și colectivul. Nici nu am intrat bine și toate persoanele cu care m-am întâlnit m-au salutat, au interacționat cu mine, iar acest lucru mi-a plăcut mult. De “speriat” nu pot să spun că m-a speriat ceva, sunt destul de nou în firmă, lucrurile mai puțin plăcute le voi afla probabil mai târziu sau mă voi lovi de ele 😊 – Codrin V.

 

Prima impresie când am pășit în sediul StarTech Team a fost una foarte bună, deoarece am întâlnit oameni cu care știam că mă pot înțelege și că puteam colabora ușor. M-a impresionat și design-ul sediului, foarte high tech. De speriat nu m-a speriat nimic și chiar dacă aș fi întâmpinat ceva dificil, m-ar fi motivat să depășesc situația cât mai bine. – Ștefan B.

 

În momentul în care am pășit în sediul StarTech Team cel mai mult mi-a plăcut atmosfera prietenoasă dată de conducere și de ceilalți colegi. M-am acomodat rapid la programul de lucru și m-am arătat dornic să particip la rezolvarea oricărui ticket sau să mă deplasez la client. În primele zile, pot spune că am fost puțin speriat în ceea ce privește rezolvarea ticketelor, încadrarea lor și escaladarea atunci când a fost cazul. – Valentin S.

 

În primul rând am fost surprins și atras de atmosfera plăcută, de aspectul interior al firmei și nu am fost speriat de nimic. – Andrei B.

 

 

Cum ați caracteriza zilele din Academie?

Zilele din Academie au fost pentru mine o sursă inepuizabilă de informații. – Eduard N.

 

Au fost zile de studiu intens, care ne-au pregătit pentru o nouă etapă din viața noastră. Am avut și zile mai dificile, în care a trebuit să învățăm multe concepte și termeni noi, dar au fost și zile mai relaxante, pline de experiențe interesante și râsete. – Marian I.

 

Zilele din Academie au fost super, Andrei a îmbinat foarte bine “utilul cu plăcutul”, am învățat super multe lucruri pe care nu le știam, vorbeam relaxați, făceam glume (atât cât ne permiteam, păstrând o relație de respect între noi și Andrei). Cel mai mult mi-a plăcut modul în care Andrei îmbina teoria cu practica. De asemenea, sediul Academiei arată super high tech chiar ca “Star Trek”😊 – Codrin V.

 

Zilele din Academie au fost niște momente speciale unde am creat o „familie”, glumind și învățând în același timp. – Ștefan B.

 

În fiecare zi din academie observam cumularea de informații, profesorul nostru Andrei Sima ne explica pas cu pas fiecare capitol apoi ne punea efectiv în situații reale, pe care le regăsim la clienți. Dacă nu existau acele zile sunt sigur că drumul meu de a intra într-o companie IT ar fi fost mai greu de urmat. Recomand StarTech Academy oricui dorește să-și pună bazele în domeniul IT la punct. – Valentin S.

 

O experiență deosebită cu un trainer bine pregătit și foarte prietenos. Am învățat foarte multe lucruri noi. – Andrei B.

 

Care a fost cea mai mare provocare de până acum?

Deocamdată nu consider că am avut provocări “hard”, dar sunt sigur că vor veni. – Eduard N.

 

Cea mai mare provocarea de până acum a fost să găsesc un nou ritm de a pune în practică tot ce am învățat și de a rezolva problemele într-un mod eficient. – Marian I.

 

Provocarea cea mai mare de până acum a fost vineri (09.08.2019) când unul dintre colegii noștri a intrat în concediu și a trebuit să îi țin locul 2 săptămâni. Prima zi a fost un șoc pentru mine, mă gândeam ce fac dacă cineva are o problemă și nu știu să o rezolv, dar m-am descurcat bine și mi-a plăcut foarte mult experiența din onsite. – Codrin V.

 

Cea mai mare provocare de până acum a fost că imediat după ce am început să lucrez am intrat direct pe tura de noapte, pe America, unde 12 ore se simt destul de puternic. Cu toate acestea, nu consider că acest lucru a fost o problemă, am reușit să mă adaptez foarte bine și repede, ba chiar sunt cu punctele la zi pentru bonus. Din câte mi-au zis colegii ei nici nu visau la vreun bonus în prima lună 🙂 – Ștefan B.

 

Sunt de părere că în primele zile am întâlnit cele mai multe provocări, mai ales în ceea ce privește rezolvarea ticketele într-un interval corespunzător și deplasarea la diferite firme. Cu toate acestea, cea mai importantă provocare am avut-o într-o săptămână când am fost singur la 2 firme ținând locul unui coleg. Am fost încrezător în capacitatea mea de a face față provocărilor și pot spune că m-am descurcat foarte bine. – Valentin S.

 

Cea mai mare provocare de până acum a fost primul meu tichet. – Andrei B.

 

 

Ce părere aveți despre colegii voștri stelari?

Toți cei cu care am interacționat până acum au fost oameni plăcuți, cu care se poate colabora ușor. – Eduard N.

 

Colegii sunt persoane minunate și înțelegătoare, dispuse să împărtășească cu noi cunoștințele lor. – Marian I.

 

Colegii Stelari sunt super ok, până-n momentul de față toți cei cu care am interacționat au fost de treabă, săritori în caz că întâmpinam probleme. – Codrin V.

 

Colegii mei stelari sunt niște oameni minunați de la care ai mereu câte ceva de învățat. Dacă ai vreo problemă, sar imediat și te ajută. Astfel se creează o atmosferă plăcută. – Ștefan B.

 

Consider că majoritatea colegilor au fost deschiși la întrebările despre rezolvarea ticketelor de zi cu zi. – Valentin S.

 

Colegii stelari pe care i-am cunoscut până acum sunt foarte prietenoși și săritori atunci când le cerem ajutorul. – Andrei B.

 

Spuneți-ne câte ceva despre voi! Ce vă place să faceți în timpul liber?

De curând am făcut o mare schimbare în viața mea: am trecut din domeniul bancar în IT. De asemenea, în timpul liber îmi place să mă plimb și să mă documentez în domeniul în care lucrez. – Eduard N.

 

Sunt o persoană calmă, serioasă, căreia îi place să își stabilească un plan de urmat pentru a-și atinge dorințele și obiectivele. Încerc să ofer înapoi ajutor și sfaturi, așa cum am primit și eu. În timpul liber îmi place să citesc cărți, în general SF și aventuri, iar când vreau să  mă destind mă uit la desenele Tom si Jerry care niciodată nu se învechesc și mereu mă fac să râd. De asemenea, îmi place înghețata și să-mi petrec timpul cu prietenii. – Marian I.

 

Să încep cu începutul, mă numesc Vulpe George Codrin, sunt din Craiova, iar în ultima lună am făcut destul de multe schimbări în viața mea, mai exact: m-am angajat la voi, primul job 😊, am început să-mi întemeiez o familie și vreau ca în viitorul apropriat să termin și cea de-a doua facultate la care sunt în anul 3 (Facultatea de automatică, calculatoare și electronice din Craiova). De asemenea, îmi doresc să învăț cât mai multe și să mă dezvolt pe toate planurile (educativ, financiar, absolut în tot ceea ce fac). – Codrin V.

 

Eu în timpul liber sunt voluntar și președinte de club în ASCB (Asociația Studenților la Construcții București) unde facem foarte multe proiecte. Spre exemplu în timpul Academiei, după ore mergeam direct pe șantier pentru a lucra la un proiect foarte mare, anume cel mai mare hub studențesc din România, construit chiar de studenți. De asemenea, înainte să intru la facultate și să mă alătur asociației am făcut baschet de performanță timp de 7 ani. Acum, fiind ocupat cu asociația și lucrând la StarTech Team, nu prea mai merg să joc. Ca pasiuni, îmi place să conduc și să citesc cărți de dezvoltare personală în timpul liber. – Ștefan B.

 

Îmi place să călătoresc, să joc biliard și, uneori, să fiu barman la diverse evenimente. Bartending-ul este una din pasiunile mele. Ca să mă relaxez prefer să mă uit la seriale sau documentare. Am ales domeniul IT datorită pasiunii pentru calculatoare pe care o aveam de mic. – Valentin S.

 

În timpul liber îmi place să învăț lucruri noi, să mă plimb cu rolele, să călătoresc și să-mi petrec timpul cu prietenii mei. – Andrei B.

 

Mulțumim pentru răspunsuri și multă baftă în continuare! #EchipajStelar #StarTechAcademy #Iulie