Vara e sezonul internship-urilor, iar la Class IT am demarat cel mai ambițios proiect de acest gen, prin care ne propunem să le oferim celor pasionați de IT suportul necesar și pregătirea teoretică pentru a face față unui nou job în IT și pentru a-i coopta ulterior în echipa noastră.

 
Din primul stagiu de internship fac parte 11 tineri, pe care i-am selectat din cei care au dat interviu la noi, dar nu aveau încă cunoștințe suficiente pentru a face față provocărilor unui job în echipa noastră. Acestora le-am oferit oportunitatea de a urma programul nostru de internship, prin care îi susținem în pregătirea și evoluția lor. Timp de o lună, colegul nostru, Mihai, le va fi trainer și le va împărtăși din experiența sa în IT, prin predarea unor cursuri intensive, dar și prin oferirea unor sesiuni interactive de practică.

 
În primele zile, internii au trecut deja prin 2 categorii esențiale din program, partea de Hardware și Windows. Astfel, au fost descompuse complet un laptop și o stație de lucru, au fost identificate părțile componente, s-a discutat despre tipurile de hard-uri, versiuni de RAM și s-a făcut debugging pentru probleme punctuale din Windows.
Alte categorii din cadrul programului, la fel de importante pentru un început de drum în IT, sunt clientul de Mail, Securitatea, Active Directory sau Networking-ul. Cunoașterea aspectelor specifice din fiecare categorie vor fi predate în continuare internilor noștri și vor fi completate cu părți practice, dar și cu teste, menite să le valideze cunoștințele asimilate.

 
La finalul programului, sperăm ca toți acești interni să fie cooptați în echipa noastră, însă acest aspect va depinde și de evoluția fiecăruia, de rezultatele obținute la testul final și de dorința lor de a valorifica competențele obținute!