Joi, 9 octombrie, s-a desfășurat cel de-al 2 – lea curs din Star Team Academy, care a abordat tema “Windows Diagnostics” și a fost prezentat de IT Manager-ul Valentin O.

 

Cursul a abordat o temă foarte importantă în activitatea zilnică a administratorilor de sistem, care se lovesc constant de probleme Windows ale computerelor, sesizate de utilizatori. Pentru o rezolvare rapidă și eficientă a situațiilor, care să nu afecteze activitatea utilizatorilor, colegii noștri au nevoie de cunoștințe extinse privind diagnosticarea problemelor din Windows. În acest sens, cursul a atins o serie de situații posibile cu care se întâlnesc administratorii  de teren și a oferit soluții concrete la acestea:

 

  • Calculatorul rulează greu, se bloachează, dă mesaje de eroare
  • Windows nu se închide în mod adecvat
  • Unele aplicații software nu se pot instala
  • Probleme de printare
  • Nu funcționează serviciul de email
  • Instrumente de securitate

La sfârșitul cursului, a existat o sesiune de Întrebări și Răspunsuri, în care au fost oferite exemple concrete, din activitatea participanților, precum și soluțiile utilizate.

 

Cursurile din academie sunt, de asemenea, deschise și pentru potențiali viitori colegi, pe care îi ajutăm să crească profesional și să fie mai bine pregătiți pentru un posibil job în echipa noastră. Aceștia sunt candidații care participă la un prim interviu, dar care au nevoie de mai multă pregătire pentru a face parte din echipa noastră. Astfel, îi invităm pe cei determinați și cu potențial de a progresa rapid să se alăture colegilor noștri și să participe la cursurile academiei; la acest curs, am avut 4 astfel de invitați. Prin participarea lor la cursuri, facem un prim pas către o viitoare colaborare și îi susținem activ în procesul de învățare.

 

După fiecare curs din cadrul Star Team Academy, participanții, dar și restul colegilor, vor primi suportul de curs și filmulețe, pentru o mai bună aprofundare și pentru referințe ulterioare în situații punctuale, întâlnite la clienți.