Tablouri Sala Dale Carnegie-10

Preocuparea constantă pentru cei din jurul nostru, cunoașterea nevoilor și a intereselor lor constituie cel mai bun mod de a trezi în celălalt dorința de a acționa.

 

De cele mai multe ori, discuțiile în care primează interesul persoanei care face o propunere se vor încheia cu refuzul interlocutorului de a-și oferi ajutorul. Cei care sunt interesați doar de ceea ce doresc ei și nu-i interesează ce doresc sau vor ceilalți, nu vor stârni niciodată în ceilalți dorința de a acționa, ci, din contră, îi vor îndepărta.

 

În schimb, când începem o conversație prezentând avantajele și dezavantajele pe care le poate avea interlocutorul nostru, vom obține mult mai ușor cooperarea și ajutorul acestuia. În orice relație pe care o stabilim, putem observa cu ușurință că celălalt va fi entuziasmat și interesat de propunerea noastră doar în momentul în care îi comunicăm beneficiile pe care le poate obține.

 

“Dacă există vreun secret al succesului,  el se află în abilitatea de a înțelege punctul de vedere al celeilalte persoane și de a vedea lucrurile atât din perspectiva sa, cât și din a ta”. Acest principiu este atât de ușor de aplicat, a spus Dale Carnegie, și totuși, 90% dintre oameni îl ignoră în 90% din timp.

 

În această săptămână, la “Seara Dale Carnegie”, colegii noștri,  Mihai, Daniela, Simona și Marina au pus în scenă principiul care ne îndeamnă să trezim în celălalt dorința de a acționa.  Cu ajutorul antitezei, colegii noștri au surprins reacțiile pe care le au cei din jurul nostru atunci când le lansăm o provocare sau îi rugăm să ne ajute într-un proiect, în funcție de modul în care ne vindem ideea.