Tablouri Sala Dale Carnegie-03

“Îți poti face mai mulți prieteni în două luni prin a fi interesat de alte persoane decât în doi ani prin a încerca să faci alte persoane să devină interesate de tine.”

 

Conform acestui principiu, putem remarca cu ușurință că cele mai apreciate persoane sunt cele care au dezvoltat un interes sincer pentru cei din jurul lor. Toți avem pasiuni, dorințe sau probleme și ne-am dori ca, atunci când întâlnim o altă persoană, aceasta să fie interesată de ceea ce ne dorim și simțim noi.

 

În schimb, cei care vorbesc doar despre ei și despre propriile interese nu vor reuși niciodată să-i atragă pe ceilalți, să le vândă o idee sau să devină un model de urmat. În încercarea de a fi plăcuți, acești oameni vor reuși doar să-i îndepărteze pe cei din jur.

 

Dezvoltând un interes sincer, autentic pentru ceilalți, putem obține atât de multe beneficii!  În mediul profesional, vom avea o cooperare și o comunicare mult mai bună cu partenerul de afaceri sau colegul de birou dacă reușim  să-l cunoaștem mai bine. Secretul constă în a-i face pe ceilalți să se simtă importanți, arătând că suntem interesați de aspirațiile și preocupările lor în mod constant, nu doar atunci când dorim să obținem ceva.

 

Pentru a ilustra cel de-al 4-lea principiu al lui Dale Carnegie, colegele noastre, Ana și Simona, au jucat o scenetă în care s-au inspirat dintr-o situație reală.